Algunes coses que molesten
En alguns establiments soblida el significat de servei. Els clients no hi van només a menjar i beure, hi van perquè sels serveixi, atengui, ajudi i, sobretot, hi van pensant que en sortiran satisfets. Alguns fets que molesten un client dun restaurant són els següents:
La falta dhigiene personal
Que el cambrer no els vegi
Que loferta de la carta no estigui disponible
Discussions entre membres del personal
Taules i plats massa petits
Mala presentació dels plats
Errors a la factura
Cartes brutes o en mal estat
Que els suggeriments no estiguin escrits a la carta
Les racions del menjar inadequades
Llargues esperes entre plats
Desconeixement dels plats per part del personal
Que es noti que els cambrers fan la feina a desgana
Que no sàpiguen a quin client correspon cada plat
Que acomodin les senyores desquena a la porta o cara a la paret
Que el personal no somrigui
Poca neteja als lavabos
Temperatura inadequada al menjador
Mala il·luminació
Cendrers bruts, no renovats
Que portin la factura sense demanar-la
Manca de lloc adequat per deixar els abrics
Desordre en el servei
La vaixella en mal estat
Cartes il·legibles
Que el client safanyi a menjar
Que els clients se sentin desatesos
Que els cambrers no mirin a la cara
Uniformes poc nets
Ganivets que no tallin
Forquilles amb pues gastades o tortes
Copes o gots de coloraines
Quan al marxar, es creuï amb el personal i no saludi
Plantejar una queixa o reclamació i no obtenir una resposta satisfactòria.
El servei és lessència de la restauració i de lhostaleria, és allò pel que paga el client, i per això ningú ha dinfravalorar el que és important: servir el client com es mereix, és a dir, amb voluntat i professionalitat.