Opinió

Perles del Sr. Benaiges II

Després de la darrera perla, altrament dit article d’opinió, del Sr. Robert Benaiges no em queda més remei que oferir la nostra visió dels temes que ell esmenta.

Per començar diu que només els partits d’esquerra fan campanya, expliquen l’obra feta i les propostes. Doncs miri, des de CiU no només expliquem les propostes a nivell de país sinó que a més, s’han realitzat durant les quatre setmanes del mes d’octubre de 2010, diverses sessions de treball, liderades per Josep Poblet, amb ciutadans i ciutadanes de diversos perfils, candidats i responsables polítics, experts professionals de diferents àrees i representants d’associacions d’on van sorgir idees que han servit per anar confegint el nostre programa territorial pel que fa als diferents àmbits.

L’opinió del Sr. Benaiges no és en absolut objectiva, si més no, oblidadissa, minvada intencionadament de realitats. Realitats com el fet que en 7 anys de govern d’esquerres podem afirmar que dels 4 CEIPS de què parla no tots es deuen als governs d’esquerres, ni molt menys la façana marítima, que no va ser precisament el govern tripartit qui va iniciar la seva remodelació, o la carretera de Montbrió, que tampoc no ha estat una acció d’aquest govern. També podríem anar més enrere i veure com estava Cambrils abans dels 23 anys d’allò que ell anomena pujolisme. No indicarem aquí quantes accions es van dur a terme en els 23 anys de govern de Convergència i Unió tant en solitari com en coalicions a la Generalitat. Ara bé, el que sí que li podem dir al Sr. Benaiges és que després de 7 anys de govern tripartit a l’Ajuntament l’endeutament municipal s’ha situat en 43 milions d’euros i el ciutadà no veu ni gaudeix d’una millora equiparable a aquest endeutament. Un endeutament per a poder donar uns serveis que depenen de l’administració estatal i autonòmica, no pas del municipi.

I per cert, continuant amb les obres del govern d’esquerres, parlem de l’A7, una infraestructura que no depèn ni de bon tros de la Generalitat i els impulsors tampoc van ser els membres del PSOE. El projecte es va dissenyar amb la Generalitat presidida per Jordi Pujol i governant el Partit Popular a l’Estat espanyol, el PSOE va continuar el procés ja iniciat. Cal recordar que durant la època del Felipe González la inversió a Catalunya va ser la més baixa de la història.

A partir de l’any 1975 a l’Estat espanyol hi va haver un canvi de règim polític. Això va implicar un canvi de mentalitat, evolució i desenvolupament. Amb il·lusió i molt d’esforç vam anar canviant i progressant. Tothom hi va anar aportant el seu granet de sorra i així vam anar tirant endavant. Ara sembla que la nostra història comença amb el tripartit, tan a nivell de Generalitat com a l’Ajuntament. Volen dir que no en fan un gra massa?

Possiblement, després de 30 anys de democràcia, molts dels que van lluitar per tal que fos una realitat duen a terme pràctiques més pròpies d’un règim dictatorial que no pas d’un líder democràtic. Possiblement, després de 30 anys, el Sr. Benaiges tan sols accepti una visió de les coses, la seva, una postura poc digne per a algú que utilitza la democràcia com un valor propi.

No és una qüestió de mitjans de propaganda política, sinó de dir la veritat. Per cert, pel que fa a mitjans públics, només cal observar què en fa el Sr. Benaiges dels seus mitjans públics, una pluralitat que manca per tot arreu. Potser és perquè malgrat tot els mitjans no poden explicar res de bo que no sigui propaganda subjectiva i no informativa.

Mercè Dalmau Mallafré
Portaveu del Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Cambrils