Gastronomia
La 8a edició de la Mar de Tapes fa un salt de qualitat i proposarà «tastets de mar i terra»
Del 7 al 16 de juny, un total de 32 establiments oferiran tapa i cervesa (3€) i 4 restaurants serviran un menú especial a base de tapes
Un any més torna La Mar de Tapes de Cambrils i, en aquesta vuitena edició, fa un salt qualitatiu en les seves propostes –molt més elaborades i visuals– i fent ús dels millors productes de proximitat del mar i de la terra. De fet, la proposta és oferir "tastets de mar i terra". Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació a càrrec de alcaldessa de Cambrils en funcions, Camí Mendoza; la regidora de Turisme en funcions, Mercè Dalmau; el representant l’Associació d’empresaris d’hostaleria, Joan Llaberia i el cap de vendes de Tarragona d’Estrella Damm, Albert Vernet. Una nova cita del calendari gastronòmic –promoguda per Turisme de Cambrils, l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils i el patrocini d'Estrella Damm– que se celebrarà del 7 al 16 de juny a 36 establiments cambrilencs.
Propostes gastronòmiques de major qualitat
Tal com van explicar, ahir, en aquesta edició la ruta de tapes cambrilenca ha fet un pas endavant amb propostes gastronòmiques d’alt nivell que han passat un procés previ de millora i valoració. Per primera vegada, un equip de xefs ha realitzat un assessorament i control, un jurat professional ha verificat totes les tapes participants i els criteris de valoració han tingut en compte el producte local i de proximitat. Entre els 36 establiments participants, per una banda hi ha 32 bars-restaurants que oferiran una tapa elaborada + cervesa Estrella Damm (canya o quinto) per 3 euros, i per l’altra hi ha 4 restaurants que oferiran menú de tapes que consistirà com a mínim amb 5 plats/degustacions + postres + 2 cerveses 33 cl a un preu tancat d’entre 25 i 60€ (IVA inclòs).
A la roda de premsa de presentació, l'alcaldessa en funcions –Camí Mendoza– va dir que, "un any més posem en valor els productes de proximitat d'una forma simpàtica per arribar a la gent. Una proposta de qualitat i amb molta varietat de productes de la mà dels bons restauradors cambrilencs". Per la seva part, la regidora de Turisme en funcions –Mercè Dalmau– va comentar que "l'objectiu principal d'aquest tipus d'iniciatives és que la gent vingui a Cambrils i comprovi la qualitat de la nostra gastronomia. Enguany hem apostat molt per la qualitat i que la gent es trobi un component diferent a la resta de rutes de tapes". Per part de l'Associació d'Hostaleria, Joan Llaberia va explicar el procés de valoració que es va dur a terme al Mercat Municipal de la Vila i en la què un grup d'experts va aconsellar i va orientar els restauradors per assolir les millores tapes, "boniques, elegants, molts visuals i amb productes de proximitat".
Els establiments participants
Els establiments participants (amb tapa+canya) són: A Lanterna, Antica Roma Pizzeria, Barabar, Cachito Sanguchito, Cal Clemen, Can Titi, Ches Burger & Bar, Creperia El Gat, Daniel Salinas, Duomo Restaurant Pizzeria, El Tamboret, Estival Eldorado Resort, Frankfurt El Drac, Katori, Ke’Oke, l’Amagatall Healthy Food, Llop de Mar, l’Original Experiències Gastronòmiques, Mar de Tierras, Mar del Priorat, Marro Cafè, Mart, Martínez, Petit Lekeitio, Pizza Allegra, Plan B, ¿Qué comemos?, Taberna Ezkurrak, Taberna Lekeitio, Taller 9, Zebra Pizzeria, Zero Zero. Els restaurants amb menú + 2 cerveses 33cl són Bec d’Or (25€), Casa Macarrilla 1966 (40€), Infinit (25€) i Miramar (60€).
Carpa Damm, aquest cap de setmana al Port
Aquest proper cap de setmana del 8 i el 9 de juny s’instal·larà a les Escales Reials del Port de Cambrils una carpa d’Estrella Damm per promocionar la ruta de la tapa i regalar elements de marxandatge de la ruta als clients.
La millor tapa 2019
Tal com va explicar la regidora de Turisme en funcions, Mercè Dalmau, enguany hi haurà dues categories de premis: una categoria que atorgaran els clients de la ruta amb els seus vots a través de les butlletes que es podran dipositar a les urnes que tindran tots els establiments participants, i una altra categoria de premi que atorgarà el jurat professional (el mateix que va fer la selecció de les tapes participants) a les tres millors propostes gastronòmiques seguint uns criteris més tècnics.
Els premis, atorgats per Estrella Damm, constaran de diplomes acreditatius pels tres primers classificats de la ruta. A banda, tant per a la millor tapa (la més votada pels clients), com per l’establiment que ha presentat la millor proposta professional, es confeccionaran uns uniformes fets a mida per CSTY Confecciones Oliva (una empresa que es dedica a fer uniformes originals a mida pels millors cuiners de Catalunya). Els participants de la votació popular han de ser majors de 18 anys i entraran al sorteig d’un dinar per a dues persones en un restaurant amb Estrella Michelin.