Gastronomia
La gastronomia cambrilenca mostra el seu potencial a Madrid Fusión
Per primer cop, la Cooperativa Agrícola i la Confraria de Pescadors participen en diverses taules rodones i tertúlies de la fira
El Patronat de Turisme de Cambrils és a Madrid Fusión des de dilluns per promocionar la gastronomia cambrilenca amb la col·laboració de diversos agents implicats del municipi. Cal destacar la participació, per primera vegada, de la Cooperativa Agrícola i la Confraria de Pescadors en diverses taules rodones i tertúlies, deixant constància de la importància que té el sector primari pel concepte de Gastronomia Cambrilenca. El president i gerent de la Cooperativa, Pau Serra i Fernando Sarassa, i la secretària general de la Confraria, Clàudia Masdéu, seran els encarregats de cantar les excel·lències dels seus productes.
A més Cambrils també està representat a la fira per la jove promesa Sergi Palacin, xef del recent inaugurat restaurant HIU, que ja és protagonista d’articles i reportatges en premsa especialitzada i ha estat seleccionat per participar en una de les propostes més importants de la fira: el III Concurso Nacional de Alimentos de Madrid.
Presentacions i showcookings de la mà dels xefs Xavi Martí i Jordi Tranquilo
D’altra banda, l’equip del Patronat de Turisme, encapçalat per la regidora Yolanda Burgos, ha viatjat a Madrid acompanyat dels xefs Xavi Martí com a President de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils, i Jordi Tranquilo del restaurant Stiva. Els cuiners cambrilencs ja han protagonitzat diverses presentacions i showcookings a l'escenari principal de l'estand de Saborea i a l'espai del taller de tapes i avui a la tarda continuaran preparant receptes a l’Aula Gastronòmica, banda de l'elaborar més de 500 degustacions i molts altres tastos que es repartiran entre els visitants professionals en els propers tres dies.
A més, la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, com a màxima representant institucional desplaçada a Madrid amb motiu de la fira, ha participat en diverses taules rodones i entrevistes durant els tres dies de fira.
Cambrils dins de la zona expositiva de Saborea España
Cambrils ocupa un dels espais de la zona expositiva de Saborea España des d’on al llarg de l’esdeveniment s’oferiran més de 140 propostes entre showcookings, tastos guiats, maridatges i entrevistes, entre altres. La zona de Saborea disposa d’una àrea de mostradors de les 17 destinacions participants a la fira entre les 25 associades en aquest moment, un escenari polivalent, una aula del vi i un taller de tapes, a banda d'un set de ràdio i d'un equip de televisió i emissió en streaming de tot el que es faci.
Cal dir també que l'organització comptarà amb un equip de premsa i una agència de comunicació per gestionar la visita dels nombrosos mitjans de comunicació nacionals i internacionals que s’esperen rebre la fira. A més, gràcies als acords que té Saborea España amb la Confederació Española d'Agències de Viatges (CEAV) ja hi ha confirmada la visita de gairebé cent agències a la fira.
Olis, rebost del mar i Aula del Vi
Cambrils ha participat a la Taula 6 sobre 'Olis d'Espanya', amb la presència de Fernando Sarassa, de la Cooperativa Agrícola de Cambrils i director comercial d'Olis Mestral, i a la Taula 2, 'Els sabors del mar', amb Claudia Masdeu, gerent de la Confraria de Pescadors de Cambrils. A més, avui dia 25 serà a la Taula 11, sobre les 'Noves generacions de cuiners i productors', amb un contingut que formarà part del podcast d'Aula del Vi.
L'enogastronomia de la ciutat també ha participat als tasts realitzats a l'Aula del Vi durant les tres jornades que dura l'esdeveniment. Dilluns al tast de vins de criances submarina a càrrec de Xavier Belda, de S’Amfora, i dimarts al tast d'escumosos de llarga criança del Celler Gramona. Avui dimecres Marta Vaquer i Josep Soldevila impartiran el 'Taller vermut i còctels de Casa Mariol'.
Duel d'olis i showcooking
Dins de les presentacions de Saborea España als tallers per a periodistes i agències de viatge, els olis de Cambrils es van mesurar “en duel” amb els de Sevilla amb la participació Fernando Sarassa, de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, i Ana Sánchez Lago, de la Fundació Juan Ramón Guillén de Sevilla.
També a l'Escenari Polivalent, el dilluns hi va haver el showcooking ‘Fusió de cuina italiana i marinera, a càrrec del Nicola Mondillo i el xef Jordi Tranquillo del restaurant La Stiva, de Cambrils, que van prepararar un 'Llit de pesto vermell amb calçots en dues coccions, escamarlà de Cambrils i cruixent de speck'. Els cuiners van repetiran dimarts treballaant en directe amb pèsol de Cambrils, budell de bacallà Guanciale i tòfona, al showcooking 'Fusió de cuina italiana i marinera'.
Aula gastronòmica
Cambrils també ha estat present cada dia a l'Aula Gastronòmica. Dilluns, Xavier Martí, del restaurant Casa Macarrilla 1966, va preparar 'Ceviche a la Cambrilenca' i dimarts 'Tapa de pop i papada amb base de tupinambo i albergínia a la llenya'. Avui dimecres Jordi Tranquillo i Nicola Mondillo tancaran la participació a l'Aula Gastronòmica amb el seu plat 'Caballa marinada sobre base de puttanesca'.
Per acabar, avui també se celebrarà la Taula 8, oberta als assistents, per valorar i extreure les conclusions més destacades sobre l'edició 2023 de Madrid Fusión.