Societat

Alimentació

Xerrada i tast sobre cuina per a pacients oncològics, el proper 27 de febrer

El xef Jeroni Castell del restaurant Les Moles d’Ulldecona, amb una estrella Michelin, prepararà dues receptes en directe

Per Redacció

Cartell de la conferència i el tast previstos per al 27 de febrer
Cartell de la conferència i el tast previstos per al 27 de febrer | Cedida

El programa d’actes de la 5a Biennal d’Art Contemporani Gastronòmic continua amb la conferència i showcooking "Receptes de cuina per a pacients oncològics", el proper 27 de febrer a les 19:30 hores , al Centre Cultural Municipal. L’acte, organitzat pel Departament de Cultura de l’Ajuntament, té l’aforament limitat i cal inscripció prèvia a centrecultural@cambrils.cat. 

L’activitat inclourà un tast de dues receptes elaborades en directe pel xef Jeroni Castell del Restaurant Les Moles d’Ulldecona (una estrella Michelin) i la intervenció del doctor Raul Zamora, investigador principal de la Unitat de Nutrició i Càncer  de l’Institut de investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBEL), i la doctora Anna Tresseres, química i tecnòloga dels aliments, i investigadora de l’Institut de Recerca Sanitaria Pere Virgili i la Universitat de Barcelona. 

Projecte audiovisual "Què i com menjar durant el càncer"

La conferència forma part del projecte audiovisual “Què i com menjar durant el càncer” (https://menjardurantelcancer.cat) que té per objectiu donar pautes senzilles i pràctiques per ajudar a la gestió diària de l’alimentació durant el tractament de la malaltia en persones adultes. 

El projecte aborda l’alimentació durant la malaltia i aporta algunes pautes dietetico-nutricionals un cop finalitzat el tractament. Cal tenir en compte que no es tracta de l’alimentació i el càncer en termes de prevenció i, en cas de dubte, sempre s’ha de consultar a l’especialista i/o equip encarregat d’atendre el pacient de manera individualitzada. 

Per l’elaboració d’aquests materials audiovisuals s’ha comptat amb la col·laboració i participació de professionals (des de dietistes i nutricionistes fins a cuiners i cuineres) i de les ràdios i televisions que formen La Xarxa de Comunicació Local. 

Comenta aquest article