Gastronomia
Arriba el Mes de la Carxofa amb 32 restaurants participants, la recuperació d'un tast popular i l'activitat «Cuines Obertes»
Les jornades se celebraran del 10 al 31 de març i, enguany, s'organitzarà un tast popular d'arròs melós amb carxofes al Port, el diumenge 26 de març
Després del mes de la galera arriba el mes de la carxofa. Les 9es jornades de l'Encarxofa’t a Cambrils se celebraran del 10 al 31 de març amb la participació d’un total de 32 restaurants i bars-restaurants i, com a activitats complementàries, es reprendrà la iniciativa "Cuines Obertes" –amb dos xefs locals– i s'organitzarà un tast popular d’arròs melós amb carxofes al Port, el diumenge 26 de març. Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació d'aquesta segona proposta del calendari gastronòmic a càrrec de l'alcalde, Oliver Klein; la regidora de Turisme, Yolanda Burgos; el president de l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de Cambrils (AEHC), Xavi Martí, i el delegat de vendes de Caves Vilarnau a Tarragona, Antonio Henares de Vilarnau.
Aposta pels productes de quilòmetre zero
En una primera intervenció, l'alcalde va destacar la consolidació d'unes jornades gastronòmiques que, enguany, han evolucionat en aquesta proposta mensual. Oliver Klein va posar en valor l'aposta pels productes de quilòmetres zero i fer-ho de la mà dels millors cuiners locals. Per la seva banda, la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, va destacar que s'han previst un total de 14 accions promocionals durant aquest any 2023 –entre campanyes gastronòmiques, participació a fires i d'altres accions– que faran que Cambrils lideri el seu posicionament gastronòmic al Camp de Tarragona. La regidora va remarcar la recuperació de dues activitats que, de ben segur, tindran molt bona acollida com són les "Cuines Obertes" i el tast popular. Sobre l'increment de restaurants participants –un total de 32–, Burgos va valorar que s'està tornant a les dades prepandèmiques i que el sector està tornant a agafar molt embranzida.
Per part del president de l’AEHC, Xavier Martí també va parlar de l’augment del nombre d’establiments participants amb la inclusió dels bars-restaurants i va lloar la promoció d'un producte tant versàtil i tant de la terra com és la carxofa que permet als restauradors oferir múltiples propostes culinàries. Finalment, el delegat de Caves Vilarnau, Antonio Henares, va posar en valor el bon maridatge d’aquest celler del Penedès amb la gastronomia de Cambrils i va explicar el seu projecte de caves ecològics.
32 restaurants participants amb menús o amb plats recomanats
Durant els 22 dies de durada de la campanya els xefs cambrilencs oferiran les seves propostes gastronòniques amb aquesta hortalissa com a gran protagonista ja sigui en format de menú complet o bé amb plat recomanat amb preus d’entre 4,90 i 60 euros, ja que aquestes jornades es podran gaudir tant als restaurants com als bars-restaurants cambrilencs.
Cuines Obertes, showcooking als restaurants l'Original i HIU
En aquesta edició es recuperen les Cuines Obertes amb dues sessions dels xefs Joan Llaberia (Restaurant l’Original Experiències Gastronòmiques) i Sergi Palacín (Restaurant HIU), que els dies 16 i 21 de març obriran les portes dels seus establiments per mostrar a les persones assistents com preparen les receptes més icòniques del seus menús de l’Encarxofa’t. L’activitat serà gratuïta i tindrà un aforament limitat (reserves al 977 792 307). En finalitzar el showcooking es farà una petita degustació del plat cuinat pel xef.
Degustació d'arròs melós amb carxofes, el 26 de març al Port
Un altre dels actes programats és la degustació popular d’arròs melós amb carxofes, a càrrec de les Societas Coqvinària de Cambrils, que se servirà el diumenge 26 de març de 12 a 14 hores al Pla de les Serenes. Els tiquets per una ració d'arròs melós amb pa i un got de vi o cava es podran adquirir a un preu simbòlic de 6 euros. L’activitat estarà amenitzada per la Dj cambrilenca Berta Sala .
L’Apunt
Restaurants participants
- ACUAMAR
- AL PUNT
- ARCÀ FUSIÓ
- BARABAR
- BAR EL PÒSIT
- BEC D'OR
- BRISAS DE MAR
- CAL TENDRE
- CAMBIUM
- CAN BOSCH
- CASA MACARRILLA 1966
- CASA PORT
- CLUB NÀUTIC CAMBRILS
- COPACABANA
- DALL'ITALIANO
- DUOMO
- EL CAPI
- EL PÒSIT
- HIU
- LA CONFRARIA DEL PORT
- LA PALMERA DE LA LLOSA
- LA SELVA STREET FOOD
- LA STIVA
- LES BARQUES
- LES FONTS
- L'ORIGINAL, EXPERIÈNCIES GASTRONÒMIQUES
- MASET
- MIRAMAR
- MONTSERRAT
- RINCÓN DE DIEGO
- TABERNA LEKEITIO CAMBRILS
- XIRINGUITO RESTAURANT DEL MAR
Tota la informació dels menús i activitats de les jornades es podran trobar als 4.000 llibrets que s’han imprès de les jornades i que estaran repartits pels restaurants participants i comerços de Cambrils i també al web www.encarxofat.com, on també hi ha un apartat d’enquesta de satisfacció perquè els usuaris puguin fer la valoració dels menús, plats i activitats de les jornades, amb la possibilitat de guanyar un lot de productes del patrocinador al sorteig que es durà a terme entre els participants.
Les jornades estaran patrocinades per Caves Vilarnau, una marca del territori amb una qualitat avalada pels seus reconeixements i premis durant la seva trajectòria. Així ho demostren els resultats de la darrera cata de vins espanyols de James Suckling (expert enòleg nordamericà), que ha valorat per sobre de 90 punts 6 referencies de cava Vilarnau, on destaquen els 94 de Albert de Vilarnau Chardonnay Pinot Noir. Amb aquest èxit (entre molts altres que es poden trobar a pàgina web www.vilarnau.es) es reconeix la qualitat del seu cava elaborat amb tècniques artesanals.