Societat

Gastronomia

L'Escola d'Hoteleria i Turisme acollirà, el proper 24 de març, el 7è Concurs culinari d'arròs Montsià

L’alumnat participa per parelles elaborant la versió clàssica de l’arròs rossejat i una segona recepta en la que es poden afegir fins a cinc ingredients per convertir el plat en una elaboració creativa

Per Redacció

Imatge d'arxiu de les instal·lacions de cuina de l'Escola d'Hoteleria i Turisme
Imatge d'arxiu de les instal·lacions de cuina de l'Escola d'Hoteleria i Turisme | Cristina Sierra

El proper divendres 24 de març a l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils es celebrarà la final de la 7a. Edició del Concurs culinari d’Arròs Montsià on participaran 12 alumnes de les Escoles d’Hoteleria i Turisme de Barcelona, Lleida, Benicarló, Tortosa, Girona i Cambrils. L’objectiu d’aquest concurs és el de donar a conèixer un producte originari del nostre país i d’una grandíssima qualitat als alumnes dels centres amb qui Arròs Montsià col·labora.

Se celebra una final anual, amb l’assistència de dos participants de cadascun dels centres anteriorment esmentats. Aquesta final es du a terme a cadascuna de les escoles amb qui Arròs Montsià col·labora, cada any en una d’elles. Per aquesta edició, s’ha triat l’Arròs Rossejat, extret del receptari tradicional de la cuina catalana (Corpus del Patrimoni Culinari Català) i es demana també l’elaboració del brou de peix per a cuinar l’arròs així com la preparació d’un allioli. L’alumnat participa per parelles elaborant la versió clàssica de l’arròs rossejat i una segona recepta en la que es poden afegir fins a cinc ingredients per convertir el plat en una elaboració creativa i innovadora però sense que perdi l’essència clàssica.

El jurat estarà format per professionals del sector i professorat de les Escoles seleccionades i valoraran criteris com les pràctiques d’higiene, tècniques culinàries, emplatat, presentació i degustació de les delícies que els i les joves estudiants preparen. El concurs ofereix poder compartir i establir relacions entre les diverses Escoles d’Hoteleria i Turisme, és ideal perquè l’alumnat pugui aprendre d’una manera competencial la professió que ha escollit i és una oportunitat per potenciar capacitats clau tant importants com la creativitat i la innovació als joves estudiants

Comenta aquest article