Informació general

Gastronomia

Arrenca el Mes del Romesco, la tercera cita gastronòmica cambrilenca d'enguany

Una vintena de restaurants participen en aquesta versió extensiva de les Jornades del Romesco que enguany arriben a la seva 10a edició

Per Andreu Dalmau

La presentació del Mes del Romesco s'ha fet al Parc del Pescador
La presentació del Mes del Romesco s'ha fet al Parc del Pescador | Andreu Dalmau

Sol, marinada i romesco, aquest va ser un dels primers eslògans turístics de Cambrils, tal com ha recordat Oliver Klein avui, a la presentació del primer Mes del Romesco, un dels puntals de la nostra gastronomia. Aquesta és la desena edició d’unes jornades que, enguany, s’allarguen més del que s’ha fet fins ara: del 12 de maig al 4 de juny.

Una vintena de restaurants participaran en aquesta activitat que portarà als nostres plats receptes “clàssiques i modernes” amb la salsa com a protagonista, tal com explicava Xavi Martí, president de l’Associació d’Hostaleria de Cambrils. “No us penseu que amb un o dos restaurants no ho haureu vist tot”, afirmava Martí, “cada cuiner té la seva particularitat i també hi ha preus per totes les butxaques”. Martí també ha destacat que Cambrils és la capital gastronòmica de la Costa Daurada: “no perquè ho diguem nosaltres, sinó perquè ho diu la gent”.

En aquesta mateixa línia ha anat la intervenció de la regidora de Turisme, Yolanda Burgos, que ha descrit Cambrils com un “paradís gastronòmic” amb un “posicionament estratègic a la Costa Daurada”. Oliver Klein també ha destacat que Cambrils és “líder” en el sector gràcies “als restaurants, al producte i a l’aposta de l’Ajuntament”. Burgos afirma que el Mes del Romesco serveix per “posar en valor més de cinquanta anys de receptes tradicionals” i també per continuar amb l’estratègia de promoció gastronòmica que consisteix a estendre diverses jornades sobre diferents productes al llarg de tot el calendari anual.

Els patrocinadors principals del Mes del Romesco també han participat en la presentació. Artur Budesca, de Tarraco Sea Food, afirma que Cambrils és sinònim de qualitat i que el romesco és “l’essència” del municipi. Patón Insense, representant de Tot Selecta (distribuïdora de Raventós Codorniu), també s’ha mostrat encantat de donar suport a les jornades on els seus vins i caves també seran protagonistes.

La presentació s’ha tancat, com no podia ser d’una altra manera, amb una degustació de sípia i musclos al romesco cuinada per la Confraria de Pescadors i maridat amb vins de Raventós Codorniu.

La Confraria de Pescadors ha ofert una degustació de sípia i musclos amb romesco (Foto: Andreu Dalmau)

L’Escola d’Hostaleria també participarà

L’Escola d’Hostaleria de Cambrils també prendrà part de les jornades gastronòmiques del romesco. Els estudiants oferiran les seves receptes al restaurant pedagògic de l’escola, tot i que, tal com s’ha encarregat de recordar l’alcalde, “s’ha de reservar amb antelació” per fer-se amb una taula en aquest local de formació. En aquest sentit, Yolanda Burgos ha destacat el vessant formatiu del municipi en el sector gastronòmic: “tenim una pedrera de cuiners molt importat i per conèixer les seves receptes s’hauran d’anar a provar”.

L’Apunt

Restaurants participants
Els restaurants participants són els següents: L’Original Experiències Gastronòmiques (pl. Mossèn Joan Batalla, 5); Restaurant El Pòsit (pl. Mossèn Joan Batalla, 3); Restaurant Bar La Confraria (c. Moll de Ponent, s/n); Restaurant Les Barques (c. del Consolat de Mar, 64); Taberna Lekeitio (c. Miquel Planas, 19); Restaurant Bec d’Or (av. Riera de Riudecanyes, 5); Bar Restaurant Maset (c. del Consolat de Mar, 48); Restaurant Escola d’Hoteleria de Cambrils (c. Estel, 2); Restaurant Macarrilla (c. Barques, 14); Restaurant Hiu (av. del Baix Camp, 2); Rincón de Diego (c. Drassanes, 19); Cal Tendre (c. Ramon Llull, 10); Restaurant Club Nàutic (ps. Miramar, 5); Bar Restaurant El Capi (c. Pau Casals, 16); Restaurant Miramar (ps. Miramar, 30); Restaurant Denver (c. Mont-roig, 9); Restaurant Les Fonts (c. Colom, 1); Restaurant Dall’italiano (c. Major, 5), Restaurant Brisas del Mar (av. Diputació, 72); La Selva Street Food (c. Les Barques, 6). 

Comenta aquest article