Gastronomia
Gessamí Caramés, del programa ‘Cuines’ de TV3, presenta el seu darrer llibre a la llibreria Torrevisca
‘Els ranxos de la Gessa’ és un recull de receptes de plats no tan típics fets amb productes del territori
Si us parlo de Gessamí Caramés potser no sabeu a qui em refereixo, però si us dic que les paraules que més pronuncia són “meleta de romer”, potser ja us en feu una idea. Caramés és una de les estrelles actuals dels programes gastronòmics de Televisió de Catalunya. Les seves receptes dolces al programa Cuines de TV3 són conegudes per molts i, ahir al vespre, va presentar a la llibreria Torrevisca el llibre que recull moltes d’elles.
El que no sap molta gent és que Gessamí Caramés va estudiar a l’Escola d’Hoteleria de Cambrils i que en guarda un gran record. Ella havia estudiat Comunicació Audiovisual, però la seva veritable passió era la cuina i això la va portar fins al nostre municipi un cop es va graduar per formar-se en les arts gastronòmiques.
El fet de sentir que anava en retràs respecte als seus companys va fer que es formés a banda dels estudis comuns i es va especialitzar en barisme, l’art de saber com preparar cafè. Participant en concursos d’aquesta especialitat es va fer força mediàtica. Aleshores va ser quan Marc Ribes, el presentador del Cuines i de Joc de Cartes, la va conèixer i la va convidar a participar en el càsting per ampliar la quota de presentadors del programa.
“En el càsting els va agradar el meu català de les Terres de l’Ebre i això em va ajudar a ser seleccionada”, recorda Caramés, “em fa molt orgullosa que valoressin la nostra varietat dialectal”. Des d’aleshores han passat sis anys, en els quals ha obert el seu propi restaurant a l’Ametlla de Mar —Meleta de Romer— i ha publicat dos llibres: Meleta de romer i Els ranxos de la Gessa.
Aquest darrer és el que ahir va presentar a la llibreria Torrevisca. “Les receptes d’aquest llibre agafen producte del territori, peix i marisc, per fer plats que no són tan típics”, explicava la cuinera. Després de la presentació, Caramés va resoldre dubtes culinaris a les persones assistents i va signar alguns exemplars de la seva darrera publicació.