Informació general

Gastronomia

Cambrils acull l'acte d'adhesió dels xefs Aitor López i Joan Capilla al Consell d'Experts de l'AEHT

L'Escola d'Hostaleria i Turisme va acollir alguns dels millors cuiners del territori que van donar la benvinguda als xefs del Citrus del Tancat de Codorniu i L'agadir del Delta

Per Andreu Dalmau

Membres del Consell d'Experts de l'AEHT i autoritats, a la terrassa de l'Escola d'Hostaleria
Membres del Consell d'Experts de l'AEHT i autoritats, a la terrassa de l'Escola d'Hostaleria | Andreu Dalmau

L'Escola d'Hostaleria i Turisme va ser l'escenari escollit per la Federació d'Associacions d'Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) i Repsol confirmar l'adhesió dels xefs Aitor López i Joan Capilla al Consell d'Experts de l'AEHT. Aquesta entitat, integrada per tretze cuiners de prestigi i fundada l'any 2018, té l'objectiu d'aglutinar a professionals del sector per esdevenir referents de la resta del sector.

Aitor López, del restaurant Citrus del Tancat de Codorniu, se suma al Consell d'Experts després de ser guardonat amb un Sol Repsol. “Vinc de València i vaig trobar aquí un sector ple de germanor, em van rebre amb els braços oberts”, recordava López, “els companys sempre m'han obert les portes dels seus restaurants i el seu rebost, som un grup de persones que vol construir conjuntament un destí turístic i gastronòmic”.

Per la seva part, Joan Capilla també va destacar la unitat del sector al territori. El xef del restaurant L'agadir del Delta ha estat guardonat amb una Estrella Verda Michelin, un guardó que destaca els restaurants punters en pràctiques sostenibles. “Hem d'aconseguir que el talent que tenim aquí es quedi al territori, hem de recolzar als que pugen, als alumnes d'aquesta escola i recolzar-nos entre tots”, apuntava el xef.

Joan Capilla, xef del restaurant L'agadir del Delta (Foto: Andreu Dalmau)

 

Els dos cuiners han rebut les jaquetes de cuina de l'AHT de la mà de Francesc Pintado, president de l'associació, i Javier Sancho, director del C. I. Tarragona de Repsol. Tant Sancho com Pintado han destacat el valor de “les dues grans indústries del nostre territori”, i han proposat que aquestes continuïn treballant juntes recolzant aquestes iniciatives.

López i Capilla se sumen a una llarga llista de prestigiosos noms que integren el Consell d'Experts: Pep Moreno de Restaurant Deliranto, Moha Quach d’El Terrat Tarragona, Arnau Bosch de Restaurant Can Bosch, Diego Campos d’El Rincón de Diego, Jeroni Castell de Les Moles d’Ulldecona, Rafel Múria del Restaurant Quatre Molins, Ferran Cerro del Restaurant Ferran Cerro, Joan Gómez de Restaurante Miramar, Joan Pàmies del Restaurant Celler Joan Pàmies, Vicent Guimerà del Restaurant Antic Molí i Fran López, del Restaurant Villa Retiro. Tots ells –a excepció dels dos últims, que s'ha excusat– han estat presents a l'acte per donar la benvinguda als nous membres.

Comenta aquest article