Societat

Gastronomia

El restaurant L'Original, un dels set semifinalistes tarragonins per participar al «Campeonato nacional de tapas y pinchos»

El restaurant cambrilenc va presentar la tapa "Gamba dog by l'Original" i opta a ser un dels tres representants de la província de Tarragona al campionat estatal

Per Redacció

Imatge de la tapa Gamba dog by l'Original presentada pel restaurant L'Original
Imatge de la tapa Gamba dog by l'Original presentada pel restaurant L'Original | Cedida

El restaurant L'Original de Cambrils del xef Joan Llaberia, amb la tapa "Gamba dog by l'Original", és un dels set finalistes per participar al Campeonato nacional de tapas y pinchos que organitza Hostelería de España. Ahir, la Federació AEHT (Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona) va dur a terme la selecció dels finalistes de la província de Tarragona.

Concretament, un jurat format per tres representants del Consell d’Experts de l’AEHT i pel seu coordinador, Manel Ortiz: Joan Pàmies, del Celler de Joan Pàmies; Ferran Cerro, del Restaurant Ferran Cerro i Joan Gómez, del Restaurant Miramar; va escollir les tres millors tapes de la província de Tarragona entre els set restaurants semifinalistes que ahir van cuinar i van presentar la seva proposta gastronòmica. Juntament amb el restaurant cambrilenc també hi van participar: Cal Maginet (Vilaverd), Cook & Travel (Salou), MRKT Edu Cuesta (Salou), Formatgeria Magda (Tarragona), Rampers (Vila-seca) i Círcol (Reus). 

El restaurant guanyador i els dos finalistes es donaran a conèixer el 30 de setembre

Manel Ortiz, coordinador del Consell d’Experts, va explicar que "el restaurant guanyador i els dos finalistes de la província de Tarragona es donaran a conèixer públicament el dia 30 de setembre, durant el sopar anual de la Federació”. A més del reconeixement provincial, el guanyador anirà a la final del certàmen a Madrid Fusión, amb totes les despeses pagades i optarà a ser reconegut amb la millor tapa d’Espanya.

Tots ells van ser escollits prèviament per l’equip de l’AEHT entre els més de 100 restaurants que aquest any han format part de les Rutes de Tapes que la Federació d’Hostaleria organitza arreu de la província, concretament a Reus (Tapa Reus), Salou (Tasta Salou), Cambrils (Tastum Cambrils), Conca de Barberà (Dimecres Tapa), Tarragona (Tastets de Tarragona) i Vila-seca (Dgusta Vila-seca); seguint els criteris que marquen les bases nacionals: adequació al format, originalitat, presentació, usabilitat i ús de producte autòcton o tradicional.

També havien estat seleccionats els restaurants House of Illusion de Salou, Arena Restaurant de Salou, i La Selva Street Food de Cambrils tot i que, ahir, no van poder participar a la final provincial.

Comenta aquest article