Informació general

Vi i Gastronomia

La 14a edició de «Cambrils, entrada al País del Vi» serà més gran que mai

Trenta cellers, vint-i-un representants del sector de la restauració i desenes d'activitats per tots els públic convertiran l'espai de 15.000 m2 al Parc del Pescador en l'epicentre gastronòmic de la demarcació

Per Andreu Dalmau

D'esquerra a dreta: Marta Vaquer, del celler Casa Mariol; Mario Basora, president de la Cambra de Comerç de Reus, Alfredo Clúa, alcalde; Camí Mendoza, regidora de Turisme; i Xavier Martí; president AEHC
D'esquerra a dreta: Marta Vaquer, del celler Casa Mariol; Mario Basora, president de la Cambra de Comerç de Reus, Alfredo Clúa, alcalde; Camí Mendoza, regidora de Turisme; i Xavier Martí; president AEHC | Andreu Dalmau

Cita ineludible del 10 al 13 d'octubre al Parc del Pescador. La fira “Cambrils, entrada al País del Vi” tornarà a ser la capital de la gastronomia i l'enologia de la demarcació en la seva 14a edició. Un espai de més de 15.000 m2 amb una oferta de 30 cellers, 21 representants del sector de la restauració local i un munt d'activitats perquè milers de persones puguin gaudir del millor menjar i veure de la nostra terra.

Com bé va dir ahir a la presentació de l'esdeveniment l'alcalde Alfredo Clúa, la fira del vi és un “esdeveniment consolidat” que en els darrers anys ha esdevingut tot un èxit en el qual prenen part les vuit Denominacions d'Origen –una d'elles, la del Priorat, Qualificada– de la província amb vermuts, vins i licors del territori. “Tenim claríssim que és un esdeveniment importantíssim per mostrar la nostra gastronomia a tothom”, reivindicava la regidora de Turisme, Camí Mendoza. En el mateix sentit, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Mario Basora, va destacar que el territori que abraça la seva marca acull sis d'aquestes DO: “actes com aquest ajuden al sector vitivinícola, que està fent produccions per sota del normal per culpa de la sequera. Esperem que els puguem ajudar amb aquesta fira perquè, sense ells, això no seria possible”.

Els preus i el sistema de tiquets seguiran sent els mateixos que l'edició de l'any anterior. Els glups (tiquet per valor d'una copa) costaran 2,5 euros i els nyams (tiquet per valor d'un tast gastronòmic) costaran 3 euros. També hi haurà ofertes: 4 glups, 8 euros; 12 glups, 10 euros; 4 nyams, 10 euros; i 10 nyams 25 euros. Tota la oferta i els establiments participants es poden consultar a la pàgina web de l'esdeveniment.

Alfredo Clúa va destacar que la fira del vi és un «esdeveniment consolidat» (Foto: Andreu Dalmau)

 

Multitud d'activitats

Enguany, el repte per l'organització és encara més gran. Cal recordar que, abans de la pandèmia, la fira comptava amb la participació de 22 cellers, és a dir, que en un lustre s'ha augmentat la participació en un 30%. Un fet que repercuteix directament en la presència de visitants. Aquest any està previst que passin pel recinte 30.000 persones. “Som una ciutat de 40.000 habitants i ens venen a veure una quantitat similar de persones, és tot un repte i a vegades no ho posem en valor”, destacava Xavier Martí, president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils (AEHC). Martí també va voler destacar la “relació molt propera” que tenen amb el Patronat de Turisme: “soc una persona molt exigent, però s'està fent una gran feina”.

Les portes d'entrada al País del Vi s'obriran el dijous 10 d'octubre, a les 18.30 hores, i estaran obertes divendres, dissabte i diumenge fins les 23 hores. Durant aquest temps, els assistents no només podran gaudir del millor menjar i beguda (maridatges, tastos i altres activitats) sinó també de sortides en catamarà i tast d'ostres a càrrec de Nautic Park, fira d'artesans, mercat d'art, un joc de minigolf pels més petits i fins a 12 actuacions musicals amb marcat accent local.

També, els dies 12 i 13 d’octubre, d’ 11h a 13h, hi haurà l’obertura especial de la Sala Àgora de l’Ajuntament i la Sala Àmbits del Centre Cultural amb les exposicions “Parem Taula” i “Priorat pintat amb vi” participants de la Biennal d'Art i Gastronimia i, a més, es farà el tradicional sorteig de botes de vi pintades i els fons recaptats es destinaran a l'associació ANTIAN. Una de les novetats d'enguany també és una petita diada castellera que es durà a terme el diumenge a les 18.30 hores tindrà com a protagonistes els Xiquets de Cambrils i els Castellers d'Altafulla.

Durant la presentació de la fira, els presents van poder gaudir d'un tast del que serà l'esdeveniment amb vins i vermuts del celler Casa Mariol i dues tapes dels restaurants Kema i Gami. Marta Vaquer, representant del celler, va afirmar del celler va afirmar que “Cambrils, entrada al País del Vi” és “un dels punts més importants de la Costa Daurada” per donar a conèixer el seu repertori.

Durant la presentació, es van poder tastar dues tapes dels restaurants Kema i Gami (Foto: Andreu Dalmau)

 

Comenta aquest article