Gastronomia
El xef cambrilenc Joan Llaberia guanya el premi a la millor tapa de la província de Tarragona i serà el representant al Campionat d'Espanya
La proposta del xef cambrilenc ha estat la tapa anomenada "Gamba Dog by l'Original"
El xef Joan Llaberia, del restaurant L’Original Experiències Gastronòmiques de Cambrils es va emportar, aquest passat dilluns, el primer premi del concurs de tapes 2024 de la província de Tarragona amb la seva tapa "Gamba dog by L’Original". Aquest premi, organitzat per la Federació d’Associacions d’Empreses d’Hostaleria de Tarragona (AEHT), atorgar al cuiner cambrilenc la participació directa com a representant tarragoní i finalista al “Campeonato Nacional de Tapas y pinchos” d’Hostaleria España, que es durà a terme a Madrid Fusión el mes de gener de 2025.
El certamen de l’AEHT es va celebrar a La Boella, on hi van assistir prop de 400 persones, entre els quals hi havia la nova directora general de Turisme, Cristina Lagé, i l’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa. El jurat del concurs, format per tres representants del Consell d’Experts de l’AEHT (Joan Pàmies del Celler de Joan Pàmies, Ferran Cerro del Restaurant Cerro i Joan Gómez del Restaurant Miramar) i pel seu coordinador Manel Ortiz, va triar set finalistes dels mes de 100 restaurants que han format part de les Rutes de Tapes d’arreu de la província: Círcol (Reus), Rampers (Vila-seca), Formatgeria Magda (Tarragona), MRKT Edu Cuesta (Salou), Cook & Travel (Salou), Cal Maginet (Vilaverd), i L’Original Experiències Gastronòmiques (Cambrils).
Els altres premiats de la nit van ser el xef Pep Moreno del restaurant Cook & Travel de Salou amb el segon premi per la tapa “Viatge per Tarragona: amb calamar Deliranto, panipurri d’espineta, romesquet negret, cocktail de mamadeta i espuma d’algues” i el xef Juan Hervás del restaurant Rampers de Vila-seca amb el tercer premi pel “Taco de gamba vermella”.
La tapa guanyadora, “Gamba Dog by l’Original” del xef Joan Llaberia, es va oferir un dels dijous de celebració del Tastum Cambrils. Les persones participants a la ruta gastronòmica que van fer parada al seu restaurant van poder gaudir d’aquesta mateixa proposta, maridada amb cava Codorniu Ars ColLecta i aire de cava amb lecitina soja.
Millor carta de vins dels restaurants tarragonins amb menú de menys de 35€
A banda del concurs de tapes, el xef cambrilenc també va guanyar el premi CARTAVI, atorgat per l’Associació Vinícola Catalana, a la “” de l’11a edició dels premis que es celebrava conjuntament al mateix certamen.
La regidora de Turisme, Camí Mendoza, ha afirmat que Joan Llaberia deixa clar el lideratge de Cambrils com a Capital Gastronòmica de la Costa Daurada i es posiciona com a xef referent especialista en tapes i platillos, després de guanyar aquest concurs i diverses edicions de La Mar Tapes de Cambrils, i ser finalista al Concurs Nacional de Tapas y Pinchos de Valladolid, entre altres reconeixements com el Plato de Oro de la Gastronomia Nacional.