Societat

Gastronomia

Arrenca la 14 edició de «Cambrils, entrada al País del Vi»

Fins aquest proper diumenge el Parc del Pescador acull aquesta mostra que enguany compta amb la participació de 30 cellers i 21 restaurants

Per Cristina Sierra

Molt d'ambient, ahir, en el primer dia de la Fira del Vi
Molt d'ambient, ahir, en el primer dia de la Fira del Vi | Lluís Rovira i Barenys

Ahir a la tarda es va donar el tret de sortida a la fira Cambrils, entrada al País del Vi. Hi havia moltes ganes d’aquesta mostra que cada any converteix al municipi en la capital de la gastronomia i  l’enologia. Prova d’això era que abans de la inauguració ja hi havia gent que passejava pel Parc del Pescador amb la seva copa de vi.

L’acte inaugural va anar a càrrec de l’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, la regidora de Turisme, Camí Mendoza, i el propietari del celler Pedrola, Josep Maria González. "És un esdeveniment que s’ha consolidat com una cita ineludible, ens recorda la connexió entre el vi i la gastronomia", va expressar el batlle, que també va destacar que aquest maridatge "ens enforteix com a ciutat oberta al mar, Cambrils és la joia del Mediterrani".

Per la seva part, la regidora de Turisme va assegurar que era un "orgull" donar el tret de sortida a una edició que ja era un èxit abans d’arrencar. Les xifres així ho confirmaven, amb trenta cellers de les DO de la província, 21 restaurants i bars i desenes d’artesans. "L’objectiu és molt clar: convertir Cambrils en un aparador vitivinícola", va assegurar.

Mendoza també va mostrar la seva satisfacció per la feina feta des del Patronat de Turisme, reconeixent especialment la feina dels treballadors. "Cambrils som i serem la capital gastronòmica de la Costa Daurada. El repte que tenim no és créixer en quantitat, sinó millorar l’experiència i qualitat", va manifestar la regidora, que va cloure la seva intervenció llençant un missatge al públic. "Beveu, mengeu, compreu i xaleu!", va dir. 

Abans de brindar amb un cava espumós del celler Visendra, Josep Maria González va exposar que pels cellers aquesta mostra és "una gran oportunitat" i convida a conèixer la diversitat de vins, escumosos i vermuts que hi ha al territori. 

Josep Maria González, Alfredo Clúa i Camí Mendoza fent el brindis d'honor en la inauguració oficial de la Fira del Vi (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

Activitats variades fins diumenge

Durant quatre dies, el públic podrà gaudir no només dels vins i plats preparats per aquesta edició, també hi ha el mercat d’artesans i diverses activitats dirigides a totes les edats. Ahir dijous ja hi va haver les actuacions del grup Mel i Mató i de l’orquestra Big Band de l’Escola Municipal de Música.

Els tastos de vins, la diada castellera amb els Xiquets de Cambrils i els Castellers d’Altafulla, les sortides en catamarà organitzades per Nàutic Parc en benefici de Swim for ELA o el sorteig de botes de vi per recaptar fons per a l’associació ANTIAN són alguns dels actes destacats de l’edició.

Els preus i el sistema de tiquets són els mateixos que l'any passat. Els glups (tiquet per valor d'una copa) costaran 2,5 euros i els nyams (tiquet per valor d'un tast gastronòmic) costaran 3 euros. També hi haurà diverses ofertes: 4 glups, 8 euros; 12 glups, 10 euros; 4 nyams, 10 euros; i 10 nyams 25 euros. Tota l’ oferta i els establiments participants es poden consultar a la pàgina web.

El seguici inaugural va recórrer els estands de la Fira (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
La Fira del Vi, ahir, va enregistrar una molt bona assistència de públic (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
El duo Mel i Mató van actuar en un dels espais del Parc del Pescador (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
La Big Band de l'Escola de Música va actuar a la pèrgola del parc del Pescador (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

L’Apunt

Punt Lila per prevenir i abordar les violències sexuals

Aquesta 14a edició compta amb un Punt Lila per prevenir i abordar les violències sexuals i LGBTI+fòbiques en aquest entorn d’oci. Es tracta d'un espai de sensibilització i suport on es proporciona informació i recursos a les persones que s’hi adrecen. Aquest servei es podrà trobar al costat de la caseta de venda de tiquets propera a l’escenari Auditori, divendres, dissabte i diumenge de les 19h a les 23h.

El punt compta amb la presència de professionals amb formació en detecció i intervenció en situacions de violències sexuals i/o LGBTI+fòbiques. Aquests professionals es poden identificar fàcilment, ja que duen una armilla de color lila retolada amb la imatge corporativa del Punt Lila, i també estaran fent itinerància per l’espai del Parc del Pescador per tal de detectar possibles situacions sexistes i poder atendre a les persones afectades.

La presència del Punt Lila és una mesura que s’emmarca dins del Protocol d’abordatge de les violències sexuals en entorns d’oci, aprovat per l’Ajuntament l’any 2021, amb l’objectiu de fer dels espais d’oci, espais segurs, igualitaris i inclusius per a tothom.

Comenta aquest article