Societat

Vi i gastronomia

Fira del Vi de rècord (Conté galeria fotogràfica)

Durant quatre dies han passat pel Parc del Pescador milers de persones que han gaudit de la 14a edició de Cambrils, entrada al País del Vi

Per Cristina Sierra

Aspecte del Parc del Pescador dissabte al vespre
Aspecte del Parc del Pescador dissabte al vespre | Cristina Sierra

La 14a edició de la mostra Cambrils, entrada al País del Vi va tancar ahir a la nit les seves portes després de quatre dies força intensos. El Parc del Pescador va tornar a convertir-se en la capital de la gastronomia i l’enologia amb aquesta fira que va aprovar amb escreix el repte de ser més gran que mai. 

El dia de la roda de premsa, el passat 23 de setembre, l’organització ja va avisar que s’esperava que enguany fos una edició de rècord, amb trenta cellers, vint-i-un restaurants i desenes de parades d’artesans que es van distribuir en un espai de més de 15.000m2 que hi va haver estones que es va quedar petit.

Cues d'espera per accedir al parc

Els vespres de divendres i dissabte van ser quan es va registrar una major afluència d’assistents. El personal de seguretat va haver de controlar l’aforament, deixant imatges de llargues cues que donaven el tomb al parc. També la imatge de gent esperant a les casetes de venda de nyams i glups va ser constant. De fet, ahir al matí des de les xarxes socials de la fira es va demanar a les persones que portessin la copa de casa perquè ja no en tenien a la venda.

Durant aquests quatre dies els visitants van gaudir dels millors vins de la DO Priorat, Montsant, Tarragona, Conca de Barberà i Terra Alta, així com de propostes gastronòmiques molt variades per part dels restauradors cambrilencs. També hi va haver una gran varietat d’activitats, des dels tastos de vins a càrrec dels cellers participants fins a actuacions musicals, la diada castellera, les sortides en catamarà organitzades per Nàutic Parc en benefici de Swim for ELA o el sorteig de botes de vi per recaptar fons per a l’associació ANTIAN.

Una edició que no es va veure afectada per la pluja que va caure dissabte al matí i que espera superar els números assolits l’any passat: 70.012 tastos de vi, 49.409 degustacions gastronòmiques, i 14.600 copes. Cal dir que el 2023 la mostra va durar cinc dies i hi van passar més de 45.000 persones.