Societat

Gastronomia

Un concurs escolar de receptes dona el tret de sortida a les noves jornades «Cambrils amb gust de mar»

La primera edició de la proposta gastronòmica se celebrarà del 8 al 24 de novembre i estarà dedicada al peix blau, la gamba blanca i la canana

Per Redacció

Cartell del concurs escolar "Ranxos a bordo"
Cartell del concurs escolar "Ranxos a bordo" | Cedida

Del 8 al 24 de novembre es duran a terme les jornades Cambrils amb gust de mar, que tancaran el calendari gastronòmic d'aquest 2024. Per donar el tret de sortida a una de les grans novetats gastronòmiques de l'any, s'ha organitzat el concurs + de receptes per escoles "Ranxos a bordo", convocat per l’Organització de Productes Pesquers (OPP) Peix Blau Tarragona, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors de Cambrils i el Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils.

El concurs escolar, que es va iniciar el passat 15 d'octubre i s'allargarà fins al 31 d'octubre, s’emmarca en la mesura 4 del Pla de producció i Comercialització 2024, finançat per el FEMPA i la Generalitat de Catalunya, amb motiu de la primera edició d’aquestes jornades gastronòmiques. L’objectiu del concurs és despertar en les generacions futures la consciència sobre la importància de gaudir del peix i conèixer el seu origen amb un toc d’estil i sabor.

El projecte, que ja s’ha difós entre les escoles del municipi a través de correu electrònic i repartiment d’un fulletó informatiu, s’adreça a infants d’entre 6 i 12 anys i consisteix a crear una recepta utilitzant peix blau (sardina, seitó, verat, alatxa i melva), que s’haurà de presentar per escrit i acompanyada d’una fotografia o un vídeo. Les receptes i les fotografies es poden enviar fins al 31 d’octubre al correu electrònic a eventos.peixblautarragona@gmail.com o dins d’un sobre a la Confraria de Pescadors de Cambrils, de dilluns a divendres, en horari de 9 a 13 h i de 15 a 19 h.

Degustació de seitó fregit i masterclass

Les receptes es valoraran en relació als criteris de creativitat, presentació i ingredients. Els premis es lliuraran el dia 10 de novembre, en el marc de la degustació de seitó fregit que es portarà a terme al Pla de les Serenes, i consistirà en un àpat en un dels restaurants participants en les jornades Cambrils amb gust de mar, valorat en 100 euros, un davantal i un capell de cuina.

Per altra banda, també s’han obert les inscripcions d’una altra activitat escolar: una masterclass i visita a les instal·lacions titulada "Seitó en vinagre", dirigida a alumnes de primària, que tindrà lloc a la Confraria de Pescadors el mateix diumenge 10 de novembre a les 10:30 hores. Per participar-hi, cal formalitzar la inscripció a través de l’enllaç https://peixblautarragona.cat/cambrils-amb-gust-de-mar. Per ampliar la informació es pot escriure a eventos.peixblautarragona@gmail.com o trucar al telèfon 687 610 923.

Aquestes jornades gastronòmiques tenen l'objectiu de promocionar tres espècies de peixos característiques que es pesquen habitualment a la zona durant la temporada: peix blau, gamba blanca i canana. Durant aquestes jornades, els restaurants i bars del municipi oferiran menú complet, plat principal o esmorzar de forquilla protagonitzats per algun d’aquests peixos que habitualment es pesquen a Cambrils, acompanyats per l’oli de la Cooperativa Agrícola de Cambrils i els vins de les diferents DO de la província de Tarragona.

Comenta aquest article