Informació general

Gastronomia

Cambrils participa en la primera Assemblea General de Saborea España de 2025

L’objectiu és continuar posicionant el municipi com a referent gastronòmic tant a l’Estat com a l’estranger

Per Redacció

Foto de grup dels municipis participants a l'assemblea de Saborea España
Foto de grup dels municipis participants a l'assemblea de Saborea España | Cedida
Cambrils va ser present a la primera Assemblea General de Saborea España de 2025, celebrada el passat 17 de gener en el marc de FITUR, la Fira Internacional de Turisme, a Madrid. En aquesta trobada, la plataforma líder en la promoció del turisme gastronòmic espanyol va fer balanç d’un 2024 històric –amb xifres rècord de pressupost i accions promocionals– i va presentar una ambiciosa estratègia de futur per a l’any que tot just comença.
 
Segons va explicar la presidenta de Saborea España, la reconeguda xef Susi Díaz, l’exercici 2024 ha estat clau per enfortir la imatge de la cuina espanyola arreu del món. Entre les accions portades a terme per reforçar la posició d’Espanya com a destí gastronòmic de referència a escala global, destaca la campanya "Cómo te cuidas", centrada en la sostenibilitat, la salut i l’autenticitat, així com la consolidació del Dia Mundial de la Tapa, una iniciativa de gran impacte internacional.
 
De cara al 2025, Saborea España se centrarà en dues grans línies d’actuació. La primera és una participació destacada a Madrid Fusión 2025 -un dels esdeveniments gastronòmics més influents del món-, per mostrar la diversitat i l’excel·lència de la cuina espanyola. La segona gran línia és la col·laboració amb Turespaña, amb l’objectiu d’obrir nous mercats internacionals, especialment a la regió nòrdica, que actualment mostra un interès creixent per la gastronomia espanyola.
 
En totes aquestes iniciatives, es manté l’aposta per la sostenibilitat i la promoció de productes locals, amb campanyes innovadores que reforcen el lideratge d’Espanya en el turisme gastronòmic.

Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025

La participació de Cambrils en aquesta primera Assemblea General del 2025 respon a la voluntat de continuar posicionant el municipi com a referent gastronòmic tant a l’Estat com a l’estranger, aprofitant alhora que Catalunya ha estat reconeguda com a Regió Mundial de la Gastronomia el 2025. Gràcies a la seva adhesió a Saborea España, Cambrils pot sumar-se a les grans iniciatives compartides amb altres destinacions de prestigi, tot guanyant visibilitat per la seva cuina autèntica, basada en productes de quilòmetre zero i marcada per la tradició marinera.
 
La regidora de Turisme i Platges de Cambrils, Camí Mendoza, va recalcar la rellevància de la plataforma: "la gastronomia és un pilar fonamental per al nostre municipi, i formar part d’una associació tan consolidada com Saborea España ens brinda oportunitats de creixement i projecció que ens ajuden a reforçar el posicionament de Cambrils com a destinació de qualitat". La regidora també va explicar que "l’any 2024 ha estat tot un èxit, amb noves accions gastronòmiques internacionals" i que en les accions anunciades pel 2025 Cambrils també hi tindrà molt de protagonisme.
 
A la trobada, presidida per Susi Díaz, hi van participar també Inmaculada Aguado (Turespaña), Blanca Jiménez (presidenta de l’Associació de Destinacions Gastronòmiques de Saborea España i regidora de Turisme de Valladolid), Juan Manuel Guimerans (director delegat de l’Associació de Destinacions Gastronòmiques), Emilio Gallego (secretari general d’Hostelería de España), Juan Betancort (tresorer de Saborea España), Mayre Modrego (gerent d’Eurotoques) i Lluis Pujol (gerent de Saborea España). Tots ells van coincidir a subratllar la força de la col·laboració entre territoris i sectors per continuar impulsant la gastronomia com un dels pilars principals del turisme espanyol.

Cambrils, l'única destinació catalana

Cal recordar que Cambrils és l’única destinació de Catalunya que forma part de Saborea España, a més de ser una de les cinc destinacions fundadores d’aquesta associació i integrar-ne la junta executiva. Actualment, Saborea España agrupa 26 destinacions gastronòmiques de tot l’Estat, unides pel compromís de promoure l’excel·lència culinària i la diversitat gastronòmica del territori.
 
De la mà de Saborea España, Cambrils enforteix la seva aposta per la promoció internacional i consolida la seva posició com a destinació gastronòmica de referència, preparada per afrontar els reptes d’un nou any ple d’oportunitats.
 

Comenta aquest article