Societat

Jornades de la Galera i la Carxofa

Matí amb bon temps per gaudir dels fideus amb galeres de la Confraria de Pescadors

Les Escales Reials van acollir aquest tradicional acte de les Jornades de la Galera i la Carxofa en el qual, enguany, s’han servit més de 1.100 racions

Per Andreu Dalmau

Com és habitual, la Confraria de Pescadors es va fer càrrec dels fogons
Com és habitual, la Confraria de Pescadors es va fer càrrec dels fogons | Andreu Dalmau

Matí esplèndid el que feia ahir, al Port de Cambrils, on centenars de persones van poder gaudir de la millor gastronomia local. El tast de fideus amb galeres és un clàssic de les jornades gastronòmiques dedicades a aquest producte tan autòcton. Com és habitual, la Confraria de Pescadors es va fer càrrec dels fogons i va oferir més de 1.100 racions de fideus a un públic que va omplir la zona de les Escales Reials. En total, es van utilitzar 100 quilos de galeres, 80 quilos de fideus i 230 litres de fumet.

El tast es va engegar a les 11 del matí i, tot i que potser era una mica aviat per dinar, algunes persones ja s’acostaven encuriosides a preguntar pel preu de la ració (sis euros) i per on es podien comprar els tiquets. Cap a les 12 del migdia, l’aforament començava a omplir-se i les cues ja eren més significatives. La meteorologia, això sí, va respectar l’acte. Núvol tot el matí, ni fred, ni calor, i cap amenaça de pluja. Per si de cas, la Confraria havia protegit la zona de cuina amb una carpa.

El bon temps també va propiciar que la gent s’animés a pujar als llaguts dels Vogadors Vent d’Estrop, que oferien un petit tastet de rem dins de les aigües del port. L’Arjau Vela Llatina de Cambrils també va fer una demostració de vela tradicional. La música la va posar, un any més, el grup El Último Vinilo, que va interpretar èxits del pop-rock dels anys vuitanta i noranta i va animar el públic.

Centenars de persones van gaudir de la jornada (Foto: Andreu Dalmau)
Els Vogadors Vent d’Estrop van oferir un petit tastet de rem dins de les aigües del port (Foto: Andreu Dalmau)

 

Jornades de la Galera i la Carxofa

Si algú es va quedar amb ganes de més galeres ahir, encara és a temps de provar-les a tots els restaurants que participen en les jornades de la Galera i la Carxofa aquestes setmanes. És la primera vegada que aquests dos ingredients comparteixen cartell sota el títol de “Les Reines de Cambrils”. Un total de trenta-vuit restaurants ofereixen menús o plats al voltant d’aquests dos productes de proximitat.

La resta d’activitats d’aquestes jornades és el tast de caves de Cellers Vilarnau, que tindrà lloc a la Torre del Llimó el divendres 28 de febrer, l’esmorzar popular per a pagesos i pescadors jubilats i el tast de bao de carxofes, totes dues el 23 de març; dia en què es clouran les jornades de la Galera i la Carxofa.

Comenta aquest article