Emprenedoria
El Grup El Pòsit, finalista de la competició internacional de projectes sostenibles Brandy Zero Challenge
El projecte per reduir un 90% els residus orgànics dels tres locals del grup ha estat escollit com el millor dels set presentats a Espanya i competirà amb els guanyadors de deu països més
El Grup El Pòsit, finalista de la Brady Zero Challenge, la competició internacional de projectes de bars i restaurants sostenibles. Aquest grup hostaler de Cambrils compta amb quatre establiments i una cuina central a la província de Tarragona i s'ha erigit com a guanyador de la final nacional celebrada aquesta setmana a Barcelona gràcies al seu innovador projecte d'economia circular. El nou repte del Grup El Pòsit és competir amb deu països més en una final global que se celebrarà també a la ciutat condal del 25 al 27 de març.
El projecte de El Pòsit, “Economia Circular (Reducció residu orgànic) Compost”, va destacar entre les set propostes presentades gràcies a la seva practicitat i efectivitat amb un gran component innovador. Es focalitza a donar una solució més sostenible als residus orgànics que generen els restaurants del grup i aconsegueix reduir-los en volum en un 90% gràcies a la incorporació d'una compostadora a la seva cuina central. Això els permetrà convertir tots el seu rebuig en un compost ric en nutrients, un procés que es durà a terme al cap de 24 hores per evitar la producció de gas metà. Aquest compost resultant s'utilitza com adob a les vinyes i camps d'olivera d'on treuen els seus vins i oli, sent un clar exemple d'economia circular.
Àngel Pérez, gerent del grup familiar El Pòsit, va ser el responsable de presentar el projecte, que se suma a les accions sostenibles que, des de fa anys, duen a terme als seus establiments. “Tenim un ferm compromís amb l'economia circular i la sostenibilitat, a més de funcionar amb energia solar, estalviar energia, optimitzar el sistema de producció i aprovisionament mitjançant l'intel·ligència artificial i utilitzar productes de proximitat i temporada, estem constantment buscant noves solucions”, explicava Pérez, “d'aquesta manera creem un impacte positiu en les persones, el territori i el medi ambient”. El jurat, integrat per Alejandro Medina, Global Marketing Manager de Torres Brandy, la bartender i empresendora Adriana Chia i l'enginyer Marc Basany, van destacar la qualitat dels set projectes presentats, relacionats també amb hotels i bars.
A principis de març es donaran a conèixer els finalistes dels onze països participants a la tercera edició de la Torres Brandy Zero Challenge (Espanya, Itàlia, Rumania, Finlàndia, Noruega, Regne Unit, Canadà, Estats Units, Mèxic, Xina i Corea del Sud). Els guanyadors locals es donaran cita a Barcelona, del 25 al 27 de març, per competir a la gran final i coronar el seu projecte. El guanyador rebrà 30.000 euros per fer realitat el seu projecte.