Societat

Gastronomia

Dos restaurants cambrilencs obren les seves cuines en el marc del Mes de la Carxofa

El xef de L’Original Experiències Gastronòmiques va sorprendre, aquest passat dijous, amb una recepta de Sopa Laska de carxofa, calçot i tàrtar de gamba

Per Redacció

Un moment de la demostració de cuina que es va fer al restaurant L’Original Experiències Gastronòmiques, el passat dijous
Un moment de la demostració de cuina que es va fer al restaurant L’Original Experiències Gastronòmiques, el passat dijous | Cedida

La primera sessió de les "Cuines Obertes" de les 9es jornades de la carxofa de Cambrils va ser tot un èxit. El restaurant L’Original Experiències Gastronòmiques va obrir, aquest passat dijous a la tarda, la seva cuina per oferir un showcooking d’una de les receptes que durant aquest mes es pot degustar a l’establiment.  

El xef cambrilenc Joan Llaberia va sorprendre un cop més amb la seva cuina de temporada i fusió amb la recepta de "Sopa Laksa de Carxofa, calçot i tartar de gamba blanca de Cambrils". Les onze persones inscrites en aquesta activitat gratuïta (100% de l'aforament) van poder assistir, veure en directe i tastar la seva particular versió d’aquesta sopa típica de Malàisia, Indonèsia, Singapur i el sud de Tailàndia 

El reputat i jove xef va fer una classe magistral de la cuina de fusió que tant li agrada, del reaprofitament dels productes de temporada per una cuina més sostenible  i el zero waste i el seu plat d’origen asiàtic amb un contrast de sabors i aromes perfectament equilibrat va fer gaudir a tots els assistents un cop més.  

Segona sessió, el dia 21, al restaurant HIU

La segona sessió de "Cuines Obertes" anirà a càrrec de Sergi Palacín, del restaurant HIU, que el dia 21 de març a la tarda mostrarà com prepara una de les receptes del seu menú de l’Encarxofa’t. En aquest cas, el xef elaborarà un plat de carxofes amb mole, crema de blat de moro a la brasa i galera.   

Durant el Mes de la Carxofa, que s’allargarà fins el 31 de març, un total de 31 restaurants i bars-restaurants ofereixen menús o plats especials  elaborats amb aquesta hortalissa de temporada. A més, el 26 de març de 12 a 14 hores se celebrarà un tast popular d’arròs melós amb carxofes al Pla de les Serenes, a càrrec de les Societas Coqvinària de Cambrils. Els tiquets per una ració d’Arròs Encarxofa’t amb ració de pa i un got de vi o cava es podran adquirir a un preu simbòlic de 6 euros. L’activitat estarà amenitzada per la Dj cambrilenca Berta Sala. 

Foto de grup dels participants a la sessió culinària (foto: Cedida)

 

L’Apunt

La recepta de L’Original Experiències Gastronòmiques

SOPA LAKSA DE CARXOFA, CALÇOT I TÀRTAR DE GAMBA BLANCA DE CAMBRILS 

La sopa Laksa és originària d'Àsia, comuna a Malàisia, Indonèsia, Singapur i el sud de Tailàndia. Els ingredients principals són fideus i carn o peix, tot i que també s'afegeixen altres fruits de mar i s'aromatitza amb curri fresc, llet de coco, coriandre i menta vietnamita. 

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES: 

1 carxofa, 50 cl. d’aigua, 20 gr. Pasta de curri verd, 50 cl de llet de coco, 2 calçots, 5 gr. de fulles verdes de pastanaga, 200 gr. Gamba blanca de Cambrils, 30 cl. oli d’oliva AOVE Mestral o similar. 

ELABORACIÓ: 

1. Pelar i tallar les carxofes en quarts. Aprofitar les fulles i restes i bullir-ho tot durant 2 hores. 

2. Triturar les carxofes i colar. Afegir la pasta de curri verd i la llet de coco i triturar de nou. 

3. Netejar els calçots, treure la part verda i tallar en juliana. Tallar la part blanca en 4/6 trossos i fregir les fulles verdes de pastanaga en oli d'oliva i reservar. 

4. Pelar i tallar les gambes blanques. Infusionar les caps i pells de les gambes a baixa temperatura en oli d'oliva i afegir els trossos de gamba en l'oli infusionat. 

5. Emplatar posant els calçots en un plat fons i afegir la sopa laksa, el tàrtar de gamba i el calçot cru en juliana. Finalitzar amb l'oli infusionat de les caps de les gambes que regarem per sobre. 

Comenta aquest article