Societat

Gastronomia

Dos alumnes de l'Escola d'Hoteleria de Cambrils passen a la final dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Prop de 20 joves cuiners de deu escoles catalanes han estat seleccionats per la final d'aquest concurs que busca el millor estudiant de cuina de Catalunya

Per Redacció

Llum Oliva, David Siurana i Víctor Royo, classificats per la final dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa
Llum Oliva, David Siurana i Víctor Royo, classificats per la final dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa | Cedida

David Siurana i Víctor Royo, de l’Escola Superior d'Hoteleria de Cambrils, són dos dels guanyadors de la semifinal dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa celebrada ahir al Auditori Josep Carreras de Vila-seca. Sis estudiants, tres de Tarragona i tres de Lleida, van mostrar la seva habilitat en un showcooking en directe per accedir a la gran final que tindrà lloc el 7 de maig a Les Borges Blanques.

Una vintena d’alumnes de 10 escoles de cuina diferents -escollits entre mig centenar de candidats procedents de 20 centres de formació-, han estat seleccionats per cuinar a les semifinals dels Premis Gastronòmics Josep Lladonosa, el 'masterchef' dels alumnes catalans de cuina, impulsats per l'Ajuntament de les Borges Blanques sota la seva marca de promoció de l'oli verge extra d'oliva ‘Capital de l'oli’.

El xef Pep Moreno, del restaurant 'Deliranto' (Estrella Michelín), Eduard Xatruch, del ‘Disfrutar’ de Barcelona (Dos Estrellas Michelín), Vicens Guimerà, de 'L'Antic Molí’ d’Ulldecona (Estrella Michelín) i Ferran Cerro (Sol Repsol) han format part del jurat de d'aquesta prova. Avaluaven el nivell dels futurs xefs a dues semifinals: la del passat 16 de març, on van participar els alumnes de Girona i Barcelona, i la d'ahir a Vila-seca (Tarragona i Lleida).

Les proves de la primera semifinal es van celebrar a la seu de l'Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB). Max Olivares i Ruben Wang, de l’Escola Superior d'Hostaleria de Barcelona (ESHOB), i Seydou Drame de l’Escola d'Hostaleria Vallès Oriental-Montornès del Vallès (EHVO), són els tres classificats per la demarcació de Barcelona. Amb ells, Maimouna Mballo, de l’Escola d'Hostaleria de Girona, i David Trillo, del mateix centre, tots dos procedents de la província de Girona, també es van classificar per aquest ordre com els primers finalistes. El tercer classificat de la semifinal Tarragona-Lleida és Llum Oliva, de l’Escola Superior d'Hostaleria de Lleida.

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge a la figura del cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), una figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, pel seu ingent tasca de recerca i documentació històrica sobre la cuina catalana.

Comenta aquest article