Salut
«Cuinant les nostres emocions a foc lent», un llibre per conèixer-se millor i gaudir de la gastronomia
Aquesta obra solidària, escrita per sis psicòlogues de la Fundació Althaia, ha comptat amb la participació de 29 cuiners catalans, entre ells els cambrilencs Arnau Bosch i Rubén Campos, que han elaborat diferents receptes
La sala d’actes del Centre Cultural va acollir, ahir a la tarda, la presentació del llibre Cuinant les nostres emocions a foc lent, una original obra que convida a conèixer-se millor i assaborir la vida des d'una perspectiva més amable amb les receptes de 29 cuiners catalans, alguns reconeguts amb l’estrella Michelin. A l’acte hi van ser presents quatre de les sis psicòlogues de la Fundació Althaia, institució que gestiona l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, que van estar acompanyades dels xefs cambrilencs Arnau Bosch, del restaurant Can Bosch, i Rubén Campos, del restaurant El Rincón de Diego, que han participat en aquest llibre.
Maria Jesús Creus, Dominica Díez, Yolanda Martínez i Antònia Raich van explicar als assistents com s’havia cuinat aquesta publicació que no és un llibre d’autoajuda, però que sí que inclou informacions que poden ser de gran ajuda per entendre millor les nostres emocions i sentiments. Com van apuntar, la idea va sorgir al voltant d’una taula, mentre dinaven, i van decidir fer una obra que és un menú de les emocions, amb un aperitiu i diversos entrants, plats principals i postres.
"Hem de cuidar les emocions, és molt important"
Cada capítol s’estructura en tres parts: un relat curt i amè on es reflecteix una emoció, una segona part on s’explica com gestionar millor aquesta emoció i finalment la recepta que ajuda a cuinar aquesta emoció. "Hem de cuidar les emocions, és molt important. Hem de tenir la informació, saber la teoria i practicar-la. En aquest llibre hi ha diferents reflexions, esperem que sigui útil per poder tenir cura de la salut i les nostres emocions", van expressar les autores.
Per fer realitat aquesta publicació, les psicòlogues van comptar amb l’ajuda del cuiner Benvingut Aligué, que va ser el responsable de reunir als 29 xefs. "Un no pot ser bon cuiner si no és generós", els va dir el xef. Una frase que va confirmar Arnau Bosch, que va assegurar que no saben dir que no quan els proposen participar en activitats solidàries i que per ell havia estat una bonica experiència participar-hi.
Un cop es va fer la introducció, les psicòlogues van preparar un menú degustació pels assistents, amb un pica-pica, entrant, dos plats principals i postres. En aquest viatge gastronòmic, el públic va conèixer diferents situacions en què molts es van veure reflectats.
El llibre té l’objectiu de llençar el missatge que s’ha de tenir cura de la salut mental, i també té un vessant solidari, ja que els diners recaptats de les vendes es destinaran a la recerca i a la rehabilitació de persones amb problemes de salut mental. Una presentació que va tenir lloc només uns dies abans de la commemoració del Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre) i que s’emmarcava en la programació de la 6a Biennal d’Art Gastronòmic.
L’Apunt
29 cuiners de renom
En aquest llibre escrit per les psicòlogues María Cruz Crespo, María Jesús Creus, Dominica Díez, Yolanda Martínez, Antònia Raich i Rosa Tejedor hi han participat coneguts cuiners catalans, alguns d’ells propietaris dels millors restaurants del món. Els xefs són: Albert Adrià, Ferran Adrià, Benvingut Aligué, Arnau Bosch, Rubén Campos, Mateu Casañas, Joel Castanyé, Oriol Castro, Jordi Cruz, Jaume Font, Carles Gaig, Marc Gascons, Nandu Jubany, Adrià Juncà, Jordi Llobet, Ivan Margalef, Ada Parellada, Xavier Pellicer, Paco Pérez, Fina Puigdevall, Joan Roca, Jordi Roca, Josep Roca, Oriol Rovira, Carme Ruscalleda, Javier Torres, Sergio Torres, Jordi Vilà i Eduard Xatruch.