Societat

Premis gastronòmics

Sara Frifra i Jenny Mieres de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, finalistes en la categoria de cuina als Premis Gastronòmics Josep Lladonosa

Aquest passat dissabte, a la plaça Corsini de Tarragona, es van disputar les darreres proves eliminatòries en directe

Per Redacció

Imatge dels quatre finalistes en la categoria de cuina, amb Jenny Mieres a l'esquerra i Sara Frifa, la segona per la dreta
Imatge dels quatre finalistes en la categoria de cuina, amb Jenny Mieres a l'esquerra i Sara Frifa, la segona per la dreta | Cedida

Els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa ja tenen tots els seus finalistes, 16 en total (vuit a la categoria de cuina i nou a la de sala), després de les proves eliminatòries en directe celebrades durant tot el matí d'aquest passat dissabte a la Plaça Corsini de Tarragona. En aquestes segones semifinals, –les primeres van tenir lloc fa dues setmanes a l'Escola Vedruna Gràcia de Barcelona per als 23 candidats de Barcelona i Girona–, amb alumnes procedents de les escoles de Tarragona, Lleida i Girona, hi han participat 14 candidats, entre els quals el jurat ha escollit set finalistes (quatre estudiants de cuina i tres de sala) per a la gran final del proper 14 de maig al Palau de Pedralbes.

Des de les nou del matí, l'entorn del Mercat Central es va transformar en una 'cuina' gegant que va despertar la curiositat de centenars de persones per triar els millors estudiants de tot Catalunya i Andorra en un format de concurs presencial en directe. A la semifinal, celebrada per primera vegada a un espai a l'aire lliure, –davant del Mercat Central–, van participar 14 alumnes, prèviament seleccionats, set de cuina (dos de Tarragona, dos de Lleida i tres d'Andorra) i set de sala (quatre de Tarragona, concretament de Tortosa, y tres d'Andorra). Gairebé 40 alumnes han concorregut a les dues semifinals per accedir a la final.

Per la tarda van arrinar dues exhibicions gastronòmiques a càrrec dels xefs Pep Moreno i Jordi Parés, i una de cocteleria de la mà d’Adrià de la Rosa, amb tota la recaptació per venda de tiquets de beguda i degustacions gastronòmiques destinada íntegrament al Banc d'Aliments de les comarques de Tarragona.

FINALISTES CUINA

- SARA FRIFRA i JENNY MIERES de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils

 - JOSEP BORRELL i JÚLIA IBARS de l'Escola d’Hoteleria del Pallars

FINALISTES SALA

- ANTONIO LLOSA i EDGAR VILAR de l'Escola d’Hoteleria Ins Dertosa (Tortosa)

- AXEL DE HARO de l'Escola Lycée Comte de Foix (Andorra la Vella)

Les darreres proves es van fer aquest passat dissabte a la plaça Corsini de Tarragona (foto: Cedida)

 

Comenta aquest article